FAQ

De meest gestelde vragen rondom de Standesks, verzenden, retourneren én de zakelijke mogelijkheden hebben we hier voor je verzameld. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons dan even weten. We beantwoorden hem graag voordat je bestelt!

Productspecificaties

Wat zijn de afmetingen van de standing desks?

De standaard-uitvoeringen (zowel de Standesk Light als Pro) zijn 60 cm hoog en 46 cm diep. Zet je de bovenste plank in de hoogste stand, dan staat je laptop 57 centimeter hoger dan het tafelblad waar de StanDesk op staat.

De XL-uitvoering is 72 centimeter hoog en 46 centimeter diep, en daarmee kun je je laptop tot maximaal 67,5 centimeter omhoog brengen.

De onderste plank is 60 x 24 cm, zodat je alle ruimte hebt voor je toetsenbord en muis!

Zijn er verschillende maten voor de bovenste plank?

Nee, dat niet, maar de bovenste plank is geschikt voor laptops t/m 17”. Zo kun je de desk met iedere laptop blijven gebruiken. Ideaal, toch? Zoek je een geschikte standing desk voor een monitor, dan adviseren we de Standesk Pro.

Van welk materiaal worden de desks gemaakt?

De desks worden van duurzaam berken (12 of 18 mm) multiplex gemaakt. Wist je dat berken een hele fijne houtsoort is, waardoor het van zichzelf al prettig aanvoelt en nauwelijks splintert? Na verwerking tot jouw nieuwe zit-sta oplossing is het vanzelfsprekend al helemaal splintervrij!

Waar worden de desks gemaakt?

We hebben bewust gekozen voor productie in Nederland. Jouw Standing Desk wordt geproduceerd door -letterlijk- onze buurman. En dat levert niet alleen minder transport en meer lokale werkgelegenheid op, maar ook het doorontwikkelen van de producten gaat veel sneller en met minder afval, en bovendien kunnen we in kleinere series produceren. Voor ons een bewuste keuze, en we hopen voor jou ook!

Is de desk ook geschikt voor lange mensen?

Welkom in het land van de lange mensen, dus we snappen je vraag heel goed! Het antwoord is afhankelijk van de hoogte van het oppervlak waar je de Standesk op zet. Dus de hoogte van je (keuken)tafel of bureau. Met een tafel- of bureauhoogte tussen de 75 en 85 cm hoog, is de desk over het algemeen perfect voor een lichaamslengte t/m 1.90 m. Ben je langer dan 1,90 m? Dan adviseren we je de StanDesk Pro XL, die zo’n 10 centimeter extra hoogte geeft.

Meet-trucje! Met de laptop plank in de hoogste opening, bevindt hij zich op een hoogte van 57 cm. Je scherm komt vervolgens dáár bovenop.

Kan ik het product ook zittend gebruiken?

Yes, absoluut! Ook wij kregen pijn in onze nek van het zittend naar beneden kijken naar ons laptopscherm. De zit-sta oplossing is dus ook perfect voor een ergonomische zithouding. Hoe? Door de plank waar je je laptop op zet op ooghoogte te plaatsen. Simpel, toch? Op onze Instagram pagina laten we hier regelmatig leuke praktijkvoorbeelden van zien!

Kan ik de desk gebruiken zonder extern toetsenbord en/of muis?

Ja! Veel happy customers gebruiken de desks op deze manier en zijn net zo tevreden! Probeer vooral verschillende hoogtes en ontdek welke houding, hoogte of manier van werken voor jou goed werkt. Benieuwd hoe anderen dit deden? Spiek dan zeker even op de Instagram pagina van Hout of Office.

Kan ik de desk gebruiken als ik een losse monitor heb?

Ja, dat kan zeker! We raden je wel aan om in dat geval de Standesk Pro te bestellen. Door het dikkere materiaal kan deze variant meer gewicht dragen dan de Standesk Light.

Werkwijze, verzenden en retourneren

Wat doet Hout of Office aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Een hele terechte vraag! Alle standing desks worden in Nederland gemaakt, waarbij we alleen gebruik maken van groene energie, geleverd door zonnepanelen op ons eigen dak en door de lokale Energie-coöperatie. Zo zorgen we er voor dat de carbon footprint van onze producten zo laag mogelijk is.

Duurzaamheid vinde nwe belangrijk. Daarom hebben we niet alleen bewust gekozen voor lokale productie met duurzaam geproduceerd berkenhout, maar is iedere bestelling ook 100% plasticvrij! Dat zit hem natuurlijk in de houten desks zelf, maar ook in de doos, opvulling, tape én meegeleverde instructie flyer.

Wat zijn de verzendkosten?

Verzending binnen Nederland en naar België is helemaal gratis! Wij nemen de verzendkosten voor onze rekening.

 

Verzenden jullie ook buiten Nederland en België?

Ja, ook dat is mogelijk. Stuur me in dat geval even een berichtje via het contactformulier. Dan zorgen we ervoor dat het helemaal goed gaat!

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Bestel je op een werkdag voor 12:00 ’s middags? Dan wordt jouw Standesk nog dezelfde dag verzonden. Bestel je in het weekend, dan gaat jouw pakketje meteen op maandag mee met de post.

De bestellingen worden geleverd door PostNL. In de meeste gevallen kun je de levering in Nederland de eerstvolgende werkdag tussen 09:00 en 18:00 verwachten. Houd je wel rekening met drukke perioden bij PostNL? Verzendingen naar België duren 1 tot 8 werkdagen.

Hoe retourneer ik mijn bestelling?

We hopen natuurlijk dat de standing desk ook jouw perfecte zit-sta oplossing is! Mocht dat toch niet zo zijn, kun je als consument altijd gebruik maken van je herroepingsrecht. Hoe dat werkt lees je hieronder.

Praktische informatie

Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt vervolgens het aankoopbedrag van het product teruggestort op je rekening. Indien je je gehele bestelling wil retourneren krijg je het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor de retourzending van jou naar Hout of Office zijn voor je eigen rekening. Deze kosten bedragen €6,75 per pakket welke je online kan voldoen wanneer je onze e-mail met retourinstructies ontvangt. Zo hoef je hierna je pakket alleen nog maar af te geven bij het dichtstbijzijnde PostNL punt.

Welke stappen je moet ondernemen voor het retourneren van je pakket kan je hieronder lezen.

Het retourneren van je pakket

Indien je gebruik wil maken van je herroepingsrecht willen we je vragen de volgende stappen te volgen:

  1. Neem contact op via hello@houtofoffice.nl of het contactformulier om aan te geven dat je je bestelling wil retourneren.
  2. Hierop ontvang je een reactie van ons, plus een automatische e-mail met retourinstructies.
  3. Via deze automatische e-mail kan je ook de betaling van de retourzending voldoen en je verzendlabel uitprinten. We willen je verzoeken het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons retour te sturen.
  4. Vervolgens hoef je het pakket alleen nog af te geven bij het dichtstbijzijnde PostNL punt.
  5. Na ontvangst zullen we het product nakijken en, indien het product onbeschadigd is, het door jou betaalde bedrag binnen enkele werkdagen terugstorten op je rekening.
    N.B. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product uit te proberen, dan kan deze waardevermindering van het product aan je worden doorberekend. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.